Nederlandse Ambassade in Cotonou, Benin

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 20

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Thronrede 2014

2 Prinsjesdag

Op de derde dinsdag in september (Prinsjesdag) overhandigt de minister van Financien de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer.

3 Minister Timmermans kandidaat voor hoge EU-functie

EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker maakte op woensdagmiddag bekend wie hij in zijn team wil hebben. Minister Frans Timmermans is daarin zijn eerste vicevoorzitter en rechterhand. Als het Europees Parlement met zijn benoeming akkoord gaat, dan krijgt de minister de portefeuille betere regelgeving, relaties met EU-instellingen, rechtsstatelijkheid en mensenrechten. Minister-president Rutte: ‘Ik ben erg blij met deze belangrijke positie voor Frans Timmermans in de Europese Commissie.’

4 Legalisatie van Gabonese Documenten overgenomen door het Honoraire Consulaat te Libreville vanaf 1 November 2014

De honoraire consul van Nederland in Libreville neemt op 1 november 2014 de legalisatie van Gabonese documenten over van de Nederlandse ambassade in Cotonou in Benin.

5 Legalisatie van Kameroense Documenten overgenomen door het Honoraire Consulaat te Yaoundé vanaf 1 October 2014

De honoraire consul van Nederland in Yaoundé neemt op 1 november 2014 de legalisatie van Kameroense documenten over van de Nederlandse ambassade in Cotonou in Benin.

6 Kennisgeving Lancering Europese Aanbesteding

De Nederlandse Ambassade te Cotonou (Benin) lanceert een Europese aanbesteding voor de werving van een accountantskantoor voor de jaarlijkse en evt. specifieke audits in het kader van het door Nederland gefinancierde waterprogramma (PPEA II). Geinteresseerde partijen kunnen nadere informatie m.b.t. de tender vinden op : https://eu.eu-supply.com/app/rfq/publicpurchase_frameset.asp?PID=128746&B=CTMSOLUTION&PS=1&PP

7 Steunbetuiging voor slachtoffers van #MH17

Het is soms moeilijk om in woorden uit te drukken hoe verdrietig we ons voelen. Het verlies van 298 mensen aan boord van Malaysian Airlines vlucht MH17 is onbegrijpelijk en hartverscheurend.

8 Toespraak Timmermans in VN Veiligheidsraad

Verklaring minister Timmermans tijdens de bijeenkomst van de Veiligheidsraad op 21 juli 2014 in New York over de vliegtuigramp met MH17 in Oekraïne. De toespraak is in het Engels uitgesproken.

9 Vliegramp Oekraïne

Nederland is diep geschokt door de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17. Wij treuren om iedereen aan boord, waar zij ook vandaan kwamen. Wij leven mee met al hun dierbaren, vrienden, collega’s en bekenden. De Nederlandse regering doet er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor de nabestaanden. Nederland maakt zich sterk voor een internationaal onafhankelijk en transparant onderzoek en roept alle betrokken partijen op hier directe en volledige medewerking aan te verlenen.

10 Ebola in Guinée-Conakry, Sierra Leone en Liberia – juli 2014

Momenteel is er een ebola-epidemie in Guinée Conakry, Sierra Leone en Liberia. Dit is de ergste ebola-epidemie die ooit beschreven is, gezien het hoge aantal gevallen en sterftes, maar ook door de geografische spreiding van de gevallen. Het is ook de eerste keer dat er gevallen vastgesteld zijn in de hoofdsteden van de getroffen landen, waar normaal ebola-epidemieën zich afspelen in rurale afgelegen gebieden. (Nota bene: het gaat hier niet over Guinée Bissau of Guinée Equatorial) In de landen van het ambtsgebied van de ambassade in Cotonou (Benin, Kameroen, Gabon, Guinée Equatorial) zijn nog geen gevallen van Ebola vastgesteld. Meer informatie over de epidemie en de ziekte vindt u op de site van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO): http://www.who.int/csr/disease/ebola/en/