Nederlandse Ambassade in Cotonou, Benin

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 20

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Nederland in Mensenrechtenraad Verenigde Naties

Het Koninkrijk der Nederlanden is vandaag in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) voor de periode van 2015-2017 gekozen in de Mensenrechtenraad. Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) juicht het Nederlandse lidmaatschap toe: ‘Dit onderstreept het belang dat Nederland hecht aan mensenrechten, overal ter wereld.’

2 Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken

Koning Willem-Alexander heeft Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Op vrijdag 17 oktober 2014 is hij op Paleis Noordeinde door de Koning beëdigd.

3 Curriculum vitae Bert Koenders

4 Minister-president ontvangt beoogd minister van Buitenlandse Zaken

Minister-president Rutte zal op vrijdag 17 oktober a.s. een gesprek voeren met beoogd minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Het betreft het gebruikelijke gesprek met een kandidaat-bewindspersoon.

5 Cybercriminaliteit / SNBrussels / Ebola

Sommige passagiers van SNBrussels met de bestemming Benin ontvangen een e-mail, dat zij bij aankomst in Cotonou een bedrag van Euro 760,-- moeten betalen in verband met een noodzakelijk medisch onderzoek en vaccinaties tegen ebola. De mail lijkt afkomstig van ASECNA, de regionale West-Afrikaanse organisatie voor het luchtverkeer, maar is dit beslist niet. De Beninse autoriteiten stellen een onderzoek in.

6 Ebola in Guinée-Conakry, Sierra Leone en Liberia – juli 2014

Momenteel is er een ebola-epidemie in Guinée Conakry, Sierra Leone en Liberia. Dit is de ergste ebola-epidemie die ooit beschreven is, gezien het hoge aantal gevallen en sterftes, maar ook door de geografische spreiding van de gevallen. Het is ook de eerste keer dat er gevallen vastgesteld zijn in de hoofdsteden van de getroffen landen, waar normaal ebola-epidemieën zich afspelen in rurale afgelegen gebieden. (Nota bene: het gaat hier niet over Guinée Bissau of Guinée Equatorial) In de landen van het ambtsgebied van de ambassade in Cotonou (Benin, Kameroen, Gabon, Guinée Equatorial) zijn nog geen gevallen van Ebola vastgesteld. Meer informatie over de epidemie en de ziekte vindt u op de site van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO): http://www.who.int/csr/disease/ebola/en/

7 Legalisatie van Gabonese Documenten overgenomen door het Honoraire Consulaat te Libreville vanaf 1 maart 2015

De honoraire consul van Nederland in Libreville neemt op 1 november 2014 de legalisatie van Gabonese documenten over van de Nederlandse ambassade in Cotonou in Benin.

8 Legalisatie van Kameroense Documenten overgenomen door het Honoraire Consulaat te Yaoundé vanaf 1 October 2014

De honoraire consul van Nederland in Yaoundé neemt op 1 november 2014 de legalisatie van Kameroense documenten over van de Nederlandse ambassade in Cotonou in Benin.

9 Kennisgeving Lancering Europese Aanbesteding

De Nederlandse Ambassade te Cotonou (Benin) lanceert een Europese aanbesteding voor de werving van een accountantskantoor voor de jaarlijkse en evt. specifieke audits in het kader van het door Nederland gefinancierde waterprogramma (PPEA II). Geinteresseerde partijen kunnen nadere informatie m.b.t. de tender vinden op : https://eu.eu-supply.com/app/rfq/publicpurchase_frameset.asp?PID=128746&B=CTMSOLUTION&PS=1&PP

10 Toespraak Timmermans in VN Veiligheidsraad

Verklaring minister Timmermans tijdens de bijeenkomst van de Veiligheidsraad op 21 juli 2014 in New York over de vliegtuigramp met MH17 in Oekraïne. De toespraak is in het Engels uitgesproken.