Nederlandse Ambassade in Cotonou, Benin

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 11

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Ebola in Guinée-Conakry, Sierra Leone en Liberia – juli 2014

Momenteel is er een ebola-epidemie in Guinée Conakry, Sierra Leone en Liberia. Dit is de ergste ebola-epidemie die ooit beschreven is, gezien het hoge aantal gevallen en sterftes, maar ook door de geografische spreiding van de gevallen. Het is ook de eerste keer dat er gevallen vastgesteld zijn in de hoofdsteden van de getroffen landen, waar normaal ebola-epidemieën zich afspelen in rurale afgelegen gebieden. (Nota bene: het gaat hier niet over Guinée Bissau of Guinée Equatorial) In de landen van het ambtsgebied van de ambassade in Cotonou (Benin, Kameroen, Gabon, Guinée Equatorial) zijn nog geen gevallen van Ebola vastgesteld. Meer informatie over de epidemie en de ziekte vindt u op de site van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO): http://www.who.int/csr/disease/ebola/en/

2 Internet Fraude

Vanuit West-Afrika vindt veel internet fraude of cybercriminaliteit plaats. Vooral zogenaamde 419-scams, oftewel “voorschot-fraudes”/ “advance fee-fraude” komen bijzonder veel voor in deze regio.

3 Opening honorair consulaat Benin, Den Haag

In Den Haag is sinds kort een honorair consulaat van Benin geopend, dat o.a. ook is gemachtigd om visa afte geven voor Benin. Het Consulaat is gevestigd op een zeer toegankelijke locatie: Benoordenhoutseweg 23 2596 BA Den Haag

4 Europees politiek akkoord nodig na verkiezingen

‘Europa moet met zijn tijd mee’. Dit zei minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) vanavond in zijn Europa-speech in Rotterdam. De minister wil na de Europese verkiezingen in mei een politiek akkoord tussen de Europese Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie. Daarin moet worden vastgelegd wat Europa de komende vijf jaar doet en wat het overlaat aan de lidstaten. De EU moet zich wat de minister betreft concentreren op hoofdzaken, bijzaken afstoten en helpen met verteren van de grote veranderingen die de EU heeft ondergaan.

5 Nieuwe paspoorten en id-kaarten volwassenen 10 jaar geldig

Vanaf 9 maart 2014 zijn nieuwe paspoorten en identiteitskaarten voor volwassenen 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar behouden deze documenten de geldigheidsduur van vijf jaar. De nieuwe tarieven voor reisdocumenten en identiteitskaarten zullen ingaan op dezelfde datum.

6 Nederland voorzitter Europese Unie in eerste helft 2016

Nederland bekleedt in de eerste helft van 2016 voor de twaalfde keer het voorzitterschap van de Europese Unie. De vorige keer was in 2004. In Nederland zullen de vergaderingen van het voorzitterschap plaatsvinden op één locatie: het Marine Etablissement in Amsterdam. Het gaat om vergaderingen met ministers en ambtenaren uit alle lidstaten van de Europese Unie.

7 President of the Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, gave this year's Europe House Lecture in the Hague

In his speech President and Minister of Finance, Jeroen Dijsselbloem, described the Eurozone as a community with solidarity among its members and an understanding of each other’s responsibilities. The euro crisis has put this community to the test. Doubts were raised about member states’ commitment to the rights and obligations within a monetary union. But the Eurozone took its responsibility - it showed significant efforts to help weak members and strengthened fiscal policy legislations at the same time. The work on the future design of the system is ongoing.

8 Nieuwe procedures met betrekking tot visum- en paspoortaanvragen vanaf 18 november 2013

Vanaf 18 november 2013 zal de procedure veranderen voor het verlenen van een visum voor Nederland, Luxemburg en Finland en de Caribische koninkrijksdelen, machtiging tot voorlopig verblijf en de aanvraag van een Nederlands reisdocument.

9 Begroting Buitenlandse zaken staat in het teken van flinke bezuinigingen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat de komende jaren voor een flinke bezuinigingsopgave, in 2018 moet het budget met een kwart zijn gereduceerd. Het komende jaar worden daarvoor de eerste stappen gezet.

10 Ondernemeninontwikkelingslanden

Dit jaar is er op initiatief van Partos, VNO-NCW en DDE op het internet een nieuwe plek ontwikkeld waar (toekomstige) ondernemers in ontwikkelingslanden naartoe kunnen surfen voor informatie : www.ondernemeninontwikkelingslanden.nl