Nederlandse Ambassade in Cotonou, Benin

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 16

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

2 Reiziger kan 24/7 Buitenlandse Zaken bellen op +31 247-247-247

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft zojuist samen met reisspecialist Floortje Dessing een nieuw centraal telefoonnummer voor reizigers geopend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is nu 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op +31 247-247-247 voor praktische tips en hulpvragen vanuit het buitenland. Naast het nieuwe centrale telefoonnummer, kan dat ook via de mail en via Twitter. Het ministerie denkt op deze manier 3000 mensen per dag te kunnen helpen.

3 Einde legalisaties voor sommige landen

Het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten dat documenten uit Benin, Kameroen, Gabon, en Equatoriaal Guinee niet langer gelegaliseerd worden, noch door de Ambassade te Cotonou, noch door de Honoraire Consulaten

4 Europese Commissie bezoekt Amsterdam

De start van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie vormt de aanleiding van een bezoek van de Europese Commissie aan Amsterdam. Op 7 januari ontvangt minister-president Rutte de leden van het Europese Commissie in het Scheepvaartmuseum.

5 Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken

Koning Willem-Alexander heeft Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Op vrijdag 17 oktober 2014 is hij op Paleis Noordeinde door de Koning beëdigd.

6 Curriculum vitae Bert Koenders

7 Minister-president ontvangt beoogd minister van Buitenlandse Zaken

Minister-president Rutte zal op vrijdag 17 oktober a.s. een gesprek voeren met beoogd minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Het betreft het gebruikelijke gesprek met een kandidaat-bewindspersoon.

8 Cybercriminaliteit / SNBrussels / Ebola

Sommige passagiers van SNBrussels met de bestemming Benin ontvangen een e-mail, dat zij bij aankomst in Cotonou een bedrag van Euro 760,-- moeten betalen in verband met een noodzakelijk medisch onderzoek en vaccinaties tegen ebola. De mail lijkt afkomstig van ASECNA, de regionale West-Afrikaanse organisatie voor het luchtverkeer, maar is dit beslist niet. De Beninse autoriteiten stellen een onderzoek in.

9 Kennisgeving Lancering Europese Aanbesteding

De Nederlandse Ambassade te Cotonou (Benin) lanceert een Europese aanbesteding voor de werving van een accountantskantoor voor de jaarlijkse en evt. specifieke audits in het kader van het door Nederland gefinancierde waterprogramma (PPEA II). Geinteresseerde partijen kunnen nadere informatie m.b.t. de tender vinden op : https://eu.eu-supply.com/app/rfq/publicpurchase_frameset.asp?PID=128746&B=CTMSOLUTION&PS=1&PP

10 Internet Fraude

Vanuit West-Afrika vindt veel internet fraude of cybercriminaliteit plaats. Vooral zogenaamde 419-scams, oftewel “voorschot-fraudes”/ “advance fee-fraude” komen bijzonder veel voor in deze regio.