Nederlandse Ambassade in Cotonou, Benin

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 14

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Internet Fraude

Vanuit West-Afrika vindt veel internet fraude of cybercriminaliteit plaats. Vooral zogenaamde 419-scams, oftewel “voorschot-fraudes”/ “advance fee-fraude” komen bijzonder veel voor in deze regio.

2 Minister-president Rutte: ‘Tevreden over eerste dag NSS’

Minister-president Rutte na de eerste dag van de Nuclear Security Summit: ‘Het was een goede eerste dag. Ik ben als voorzitter van deze NSS zeer tevreden. We zijn pas halverwege, maar ik ben ervan overtuigd dat we morgen in dezelfde uitstekende sfeer verder kunnen.’

3 Opening honorair consulaat Benin, Den Haag

In Den Haag is sinds kort een honorair consulaat van Benin geopend, dat o.a. ook is gemachtigd om visa afte geven voor Benin. Het Consulaat is gevestigd op een zeer toegankelijke locatie: Benoordenhoutseweg 23 2596 BA Den Haag

4 Europees politiek akkoord nodig na verkiezingen

‘Europa moet met zijn tijd mee’. Dit zei minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) vanavond in zijn Europa-speech in Rotterdam. De minister wil na de Europese verkiezingen in mei een politiek akkoord tussen de Europese Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie. Daarin moet worden vastgelegd wat Europa de komende vijf jaar doet en wat het overlaat aan de lidstaten. De EU moet zich wat de minister betreft concentreren op hoofdzaken, bijzaken afstoten en helpen met verteren van de grote veranderingen die de EU heeft ondergaan.

5 Nieuwe paspoorten en id-kaarten volwassenen 10 jaar geldig

Vanaf 9 maart 2014 zijn nieuwe paspoorten en identiteitskaarten voor volwassenen 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar behouden deze documenten de geldigheidsduur van vijf jaar. De nieuwe tarieven voor reisdocumenten en identiteitskaarten zullen ingaan op dezelfde datum.

6 Verkiezingen Europees Parlement 2014: Nederlanders stemmen vanuit het buitenland

Bent u Nederlander, woont u (tijdelijk) buiten Nederland en wilt u stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement? Dat kan. U moet zich dan voor 10 april 2014 registreren als kiezer.

7 Nederland voorzitter Europese Unie in eerste helft 2016

Nederland bekleedt in de eerste helft van 2016 voor de twaalfde keer het voorzitterschap van de Europese Unie. De vorige keer was in 2004. In Nederland zullen de vergaderingen van het voorzitterschap plaatsvinden op één locatie: het Marine Etablissement in Amsterdam. Het gaat om vergaderingen met ministers en ambtenaren uit alle lidstaten van de Europese Unie.

8 Registreren als kiezer buiten Nederland: niet ingeschreven in een Nederlandse

Nederlanders die in het buitenland wonen en niet meer ingeschreven staan in een Nederlandse gemeente, kunnen zich registreren als kiezer voor de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 22 mei 2014.

9 President of the Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, gave this year's Europe House Lecture in the Hague

In his speech President and Minister of Finance, Jeroen Dijsselbloem, described the Eurozone as a community with solidarity among its members and an understanding of each other’s responsibilities. The euro crisis has put this community to the test. Doubts were raised about member states’ commitment to the rights and obligations within a monetary union. But the Eurozone took its responsibility - it showed significant efforts to help weak members and strengthened fiscal policy legislations at the same time. The work on the future design of the system is ongoing.

10 Monitoring beleid 2013 voor ontwikkelingssamenwerking